Intern side

Ventetid på foreldremekling er nå ca. halvannen uke.

Ofte er det rom for å ta inn foreldrene hurtigere hvis det haster og begge foreldre ønsker dette. 

Jeg har dag- og kveldstimer, og noen lørdagstimer.

 

Opplys alltid når det passer at de gjerne kan bestille på nett selv på www.foreldremekling.no. (fungerer også med 'g' - www.foreldremegling.no). 

 

Vår hovedadresse er Tjernveien 29, 0957 Oslo på Ammerud. Det er gangavstand fra T-bane / buss og det er gratis parkering i nærheten. Syv minutter fra Sinsen i bil. Veibeskrivelse står nedenfor. 

 

I sentrum, nær Stortinget T-banestasjon, holdes meklingsmøter på enkelte dager etter behov, i et møterom vi bruker der. Det går an å ønske seg møtet avholdt enten i sentrum eller på Ammerud. Det er egen rubrikk i skjemaet for dette. Jeg kan ikke garantere at de får ønsket oppfylt. De som velger at begge steder er OK, vil kunne få time raskest, så dette er lurt hvis de har det travelt. 

Møteromsadressen i Oslo sentrum er Apotekergata 10, 0180 Oslo. Dette er tre minutter å gå fra Stortinget T-banestasjon. Veibeskrivelse står nedenfor.

 

Vi er ikke hjulpet av noen resepsjonsbetjening på Ammerud, og vi har bare møter etter timeavtale. Hvis noen ringer og sier de ikke slipper inn i lokalene på Ammerud, så spør om de har timeavtale. I lokalet i sentrum er det betjent resepsjon. 

 

Dere kan oppgi 917 19 782 som nummer for å tekste med oss, "Meklingssenteret" som Messenger-navn for chat, eller bestilling@foreldremegling.no som epost for spørsmål eller kommentarer. 

 

Den som har bestilt meglingen, får sms om tidspunktet for møtet straks det er fastsatt - normalt i løpet av to til tre arbeidsdager. For noen foreldre følger vi opp med brev i posten.


Vi megler etter den offentlige ordningen, som er gratis for foreldrene, og som gir meglingsattest. Ordningen gjelder foreldre som har barn sammen som er under 16 år. Megling er obligatorisk når foreldrene er gift og skal separeres, når samboere går fra hverandre, og ved diskusjon om barn fra foreldrenes tidligere forhold.

 

Gøsta Thommesen er godkjent foreldremegler ved Meglingssenteret. 

 

Barne- og familieetatens informasjon om meglingsordningen er her.

Veibeskrivelser

 

*** Oslo sentrum

Møtestedet vårt i Oslo sentrum ligger i Apotekergata 10, hos kontor-og møteromsfirmaet Spaces. Apotekergata er en kort gate som går mellom Pilestredet og Akersgata. SE KART.

I resepsjonen sier du at du skal til Meglingssenteret / Thommesen. Du venter der til vi henter deg.

T-bane: Det er tre minutter å gå fra Stortinget T-banestasjon. Velg utgangen fra T-banen mot Akersgata. Gå til venstre. Første vei ned til venstre fra Akersgata er Apotekergata. Inngangen er på venstre side et stykke nedi gaten. Det er en murbygning som er malt i orange. 

Du kan også nå Apotekergata fra Pilestredet, rett ved Oslo tinghus. Da ligger lokalene på høyre side noen få meter opp i gaten.

Trikk: Gå av på Tinghuset holdeplass i Pilestredet, som er noen meter fra Apotekergata. Gå i retning tinghuset og opp til høyre. 

 

*** Ammerud

Hovedadressen vår er Tjernveien 29, 0957 Oslo, hvor vi har lokaler i underetasjen i en enebolig. Dette er i gangavstand fra Ammerud T-banestasjon / buss, og det er gratis parkering i nærheten. SE KART.

T-bane

Det er 13-14 minutter å gå fra Ammerud T-banestasjon (oppoverbakke). Ta linje 4 eller 5. Når du kommer ut fra stasjonen, skal du ikke gå til høyre langs hovedveien, men krysse veien til venstre for stasjonen og gå opp en liten bakke. Ta så til høyre i Lilloseterveien. Etter å ha kommet langt oppover og over en bakketopp, tar du til venstre i Ammerudhellinga. Ganske raskt treffer du Tjernveien i et T-kryss. Ta til høyre. Du går forbi en barnehage med parkeringsplass. Etter parkeringsplassen ligger grått hus på samme side. Det er nr. 31. Du skal gå opp til høyre i oppkjørselen foran det grå huset. Nr. 29, hvor vi holder til, er hvitt og ligger på oppsiden av det grå. Inngangen er i underetasjen.

Buss

Mange bussruter stopper på Grorud eller Stovner. Herfra kan du ta T-banen ett eller to stopp til Ammerud og gå opp. Se ovenfor hvor man går derfra.  

Enkelte bussruter stopper på Ammerud, langs riksvei 4. Her er det kort å gå opp til T-banen. Se ovenfor hvor man går derfra. 

 

Bil

Det er dessverre ikke mulig å parkere rett ved huset. Det er gratis parkering ved Apalløkka idrettshall/flerbrukshall, som ligger i Tjerveien 10 ved siden av Apalløkke skole. Dette er tre minutter å gå fra oss. Når du kommer kjørende opp Ammerudhellinga og treffer krysset med Tjernveien, så tar du til venstre opp til hallen. Derfra går du tilbake til krysset. Der ligger det en barnehage på høyre hånd. Rett etter barnehagen er det en oppkjørsel mot høyre. Lokalet ligger i underetasjen i en hvit enebolig, litt opp i oppkjørselen, på oppsiden av et grått hus.  

HVA SKJER I MØTET?

Tema for meglingen er hvordan foreldrene best mulig kan ta vare på felles barn fremover og hvordan de kan samarbeide om dette. Dette er ment som hjelp til selvhjelp. Megleren bestemmer ikke noe for foreldrene. De får hjelp til å få snakket sammen og å finne ut hva de mener er viktig for barna og for dem selv. Dette er uformelt, og megleren har taushetsplikt. Megleren kan gi gode råd og eksempler på gode løsninger, og kjenner til reglene som gjelder. Megleren kan hjelpe med å sette opp en skriftlig avtale om barna. Det er nesten alltid lurt å ha.

 

Det er fint om foreldrene setter av et par timer til det første møtet, så ikke de har det for travelt. Det er viktige ting vi snakker om.

 

Meglingen kan gå over ett møte eller flere møter etter hva som er behovet. Foreldrene får uansett meglingsattest med seg fra det første møtet. Kun det første møtet er obligatorisk.

 

I det første møtet kommer bare foreldrene. Barna kan i en del tilfeller komme senere i meglingen og snakke med megleren, når de er nådd skolealder. Dette kan både barna og foreldrene ha nytte av. Denne muligheten tas opp i det første møtet. Foreldrene må være enige for at vi skal gjøre dette.

Hvis innringer bestiller for noen andre, skriv vedkommendes navn og telefonnummer i kommentarfeltest nederst.

Ja
Nei
Vet ikke / husker ikke
De er gift, og skal separeres.
De har vært samboere, og dette er første mekling i forbindelse med samlivsbrudd.
Barnet eller barna er fra foreldrenes tidligere forhold.

DEN FORELDER SOM BESTILLER

Mann
Kvinne

DEN ANDRE FORELDER

Mann
Kvinne

TOLK ELLER SAMTALE PÅ ENGELSK

Begge
Bare bestilleren
Bare den andre forelder
Bestilleren ønsker helst møtet på Ammerud (gangavstand fra T-bane, gratis parkering i nærheten, syv minutter fra Sinsen med bil)
Bestilleren ønsker helst møtet i Oslo sentrum (nær Stortinget T-banestasjon)
Begge steder er OK. (Dette gir raskest time.)

ØNSKE FOR TIDSPUNKT

ANNET