Foreldremegling / mekling etter den offentlige ordningen - samarbeid om felles barn

Vi har for tiden ca. halvannen uke å vente på timer for foreldremegling.

 

Bruk gjerne skjemaet på denne siden for å bestille. Dere får bekrceftelse i løpet av et par dager.  

 

Vi har timer både på dagtid, etter vanlig arbeidstid / kveld, og på lørdager. Du får hurtigst time ved å bruke skjemaet her. Du kan også ringe oss for å bestille på 21043600. Har du spørsmål - skriv til bestilling@foreldremegling.no, tekste til 91719782 eller chat med oss på Messenger.

 

Foreldremekling er gratis for foreldrene, og gir meklingsattest. Vi samarbeider med familiekontorene. Ordningen gjelder foreldre som har barn sammen under 16 år. Mekling er obligatorisk når foreldrene er gift og skal separeres, når samboere går fra hverandre, og ved diskusjon om barn fra tidligere forhold. Gøsta Thommesen er godkjent foreldremegler ved Meklingssenteret. 

 

Adressen vår Tjernveien 29, 0957 Oslo. Det er nær Ammerud T-banestasjon i Groruddalen, og det er gratis parkering i nærheten. Se veibeskrivelse nederst.

 

BESTILLING 

For å bestille, fyll ut skjemaet her på siden. Da får du raskest hjelp. Du kan også ringe oss på 21043600 (7-17). Spørsmål kan sendes til bestilling@foreldremegling.no eller på Messenger

 

Dere får enten tekstmelding eller brev i posten med møteinnkalling. 

 

I forbindelse med ferier kan ventetiden være lenger enn det som er angitt øverst. Si fra dersom det haster.

HVA SKJER I MØTET?


Tema for meglingen er hvordan dere best mulig kan ta vare på felles barn fremover og hvordan dere kan samarbeide om dette. Dette er ment som hjelp til selvhjelp. Megleren bestemmer ikke noe for dere. Dere får hjelp til å få snakket sammen og å finne ut hva dere mener er viktig for barna og for dere selv. Dette er uformelt, og megleren har taushetsplikt. Megleren kan gi generelle råd og eksempler på gode løsninger, og kjenner til reglene som gjelder. Megleren kan hjelpe dere med å sette opp en skriftlig avtale om barna. Det er nesten alltid lurt å ha.

Vanlige temaer i møtet:

  • Hverdagen - hvor er barnet på dagtid hver enkelt dag gjennom uken, og hvor er barnet om natten
  • Ferier og høytider - hvor er barnet
  • Samarbeidet mellom foreldrene
  • Hvem bestemmer over de større forholdene i hverdagen for barnet
  • Når dere har bestilt megling hos oss, får dere en mer detaljert liste over temaer det er vanlig å snakke om, og som dere kan se på før dere kommer

 

Det er fint om dere setter av et par timer til det første møtet, så ikke dere har det for travelt. Det er viktige ting dere snakker om.

Meglingen kan gå over ett møte eller flere møter etter hva som er behovet. Dere får uansett ­­­meglingsattest med dere fra det første møtet. Kun det første møtet er obligatorisk.

Når dere går fra det første møtet, får dere med dere meglingsattest.

Barna kan komme og snakke med megleren som del av meglingen, når de er nådd skolealder. Dette kan både barna og foreldrene ha stor nytte og glede av. Denne muligheten tas opp i det første møtet, når det passer.

Du kan også lese Barne- og familieetatens informasjon om meklingsordningen.

 

VEIBESKRIVELSE

 

Adressen til Meglingssenteret er Tjernveien 29, 0957 Oslo. Kontoret ligger i underetasjen i en enebolig. Dette er på Ammerud, nær T-banen og med gratis parkering i nærheten. SE KART.

T-bane

Det er 13-14 minutter å gå fra Ammerud T-banestasjon (oppoverbakke). Ta linje 4 eller 5. Når du kommer ut fra stasjonen, går du du ikke til høyre, men rett frem. Du krysser veien og går opp en liten bakke. Ta så til høyre opp Lilloseterveien. Etter å ha kommet over en bakketopp, ta til venstre i Ammerudhellinga. Ganske raskt treffer du Tjernveien i et T-kryss. Ta til høyre. Nr. 29 ser du nesten med det samme, rett etter en barnehage som ligger i krysset. Det er et hvitt hus som ligger på oppsiden av et grått hus, i en oppkjørsel på høyre side. Inngangen er i underetasjen. Se kart.

Buss

Mange bussruter stopper på Grorud. Herfra kan du ta T-banen ett stopp til Ammerud og gå opp. Se beskrivelse ovenfor.  Se kart.

Bil

Det er gratis parkering ved Apalløkka idrettshall/flerbrukshall, som ligger i Tjernveien 10, ved siden av Apalløkka skole. Dette er tre minutter å gå fra oss. Når du kommer opp Ammerudhellinga og treffer krysset med Tjernveien, tar du til venstre. Fra parkeringen går du tilbake i Tjernveien. Rett etter krysset, etter barnehagen, ser du en oppkjørsel på høyre side. Der ligger vårt lokale i underetasjen i en hvit enebolig, på oppsiden av en grå enebolig.  Se kart. Det er dessverre ikke mulig å parkere i rett ved lokalet. 

SKJEMA FOR BESTILLING AV FORELDREMEGLING

Fyll ut og trykk 'Send bestilling'-knappen nederst

(Hvis du bestiller for noen andre, vennligst oppgi ditt navn og telefonnummer i kommentarfeltet nederst.)

Vi er gift, og vi skal nå separeres.
Vi har vært samboere, og dette er første megling i forbindelse med samlivsbrudd.
Barnet eller barna vi vil snakke om er fra et tidligere forhold vi har hatt.

DEN FORELDER SOM BESTILLER

Mann
Kvinne

DEN ANDRE FORELDER

Mann
Kvinne

BEHOV FOR TOLK ELLER Å SNAKKE ENGELSK

Begge foreldre
Bare jeg
Bare den andre forelder

UTENOM ARBEIDSTID

ANNET

Klikk i firkanten, og deretter på bestillingsknappen: