Foreldremegling - samarbeid om felles barn

Vi har for tiden ca to og en halv uke ventetid på møte for foreldremegling.

Hva som foregår i møtene er beskrevet lenger nede på siden.

Gøsta Thommesen er godkjent foreldremegler ved Meglingssenteret. Vi megler etter den offentlige ordningen, som er gratis for foreldrene, og som gir meglingsattest. Ordningen gjelder foreldre som har barn sammen under 16 år. Megling er obligatorisk når foreldrene er gift og skal separeres, når samboere går fra hverandre, og ved diskusjon om barn fra tidligere forhold.

Barne- og familieetatens informasjon om meglingsordningen finner du ved å klikke her.

Veibeskrivelse: Vi holder til midt i sentrum, et kvartal fra Egertorget og Karl Johans gate. Adressen er Akersgaten 45, som ligger i krysset med Grensen. Inngangen er ikke fra Akersgaten, men i Grensen, mellom Kaffebrenneriet og Plantasjen. Stortinget T-banestasjon har en egen utgang merket Grensen, hvor du kommer ut tvers over gaten for oss. Det står Meglingssenteret på ringeknappen. Vi holder til i 6. etasje.

BESTILLING

For å bestille, fyll ut skjemaet her på siden. Da får du raskest hjelp. Du kan også sende en epost til bestilling@foreldremegling.no hvor du oppgir de samme opplysningene som vi spør etter i skjemaet. Det går også an å sende vanlig brev til adressen nevnt nederst.

I forbindelse med ferier kan ventetiden være lenger enn det som er angitt øverst. Si fra dersom det haster. Dere får normalt brev i posten med innkalling og informasjon.

Se mer informasjon nedenfor.
HVA SKJER I MØTET?

Tema for meglingen er hvordan dere best mulig kan ta vare på felles barn fremover og hvordan dere kan samarbeide om dette. Dette er ment som hjelp til selvhjelp. Megleren bestemmer ikke noe for dere. Dere får hjelp til å få snakket sammen og å finne ut hva dere mener er viktig for barna og for dere selv. Dette er uformelt, og megleren har taushetsplikt. Megleren kan gi generelle råd og eksempler på gode løsninger, og kjenner til reglene som gjelder. Megleren kan hjelpe dere med å sette opp en skriftlig avtale om barna. Det er nesten alltid lurt å ha.

Det er fint om dere setter av et par timer til det første møtet, så ikke dere har det for travelt. Det er viktige ting dere snakker om.

Meglingen kan gå over ett møte eller flere møter etter hva som er behovet. Dere får uansett ­­­meglingsattest med dere fra det første møtet. Kun det første møtet er obligatorisk.

Barna kan i en del tilfeller komme og snakke med megleren som del av meglingen, når de er nådd skolealder. Dette kan både barna og foreldrene ha nytte av. Denne muligheten tas opp i det første møtet.

VELKOMMEN!*

*

*
*
*
*

*