Foreldremegling / mekling etter den offentlige ordningen - samarbeid om felles barn

Vi har for tiden ca to ukers ventetid på møte for foreldremekling.

Foreldremekling er gratis for foreldrene, og gir meklingsattest. Vi samarbeider med familiekontorene. Ordningen gjelder foreldre som har barn sammen under 16 år. Mekling er obligatorisk når foreldrene er gift og skal separeres, når samboere går fra hverandre, og ved diskusjon om barn fra tidligere forhold. Gøsta Thommesen er godkjent foreldremegler ved Meglingssenteret.

Kontoret er midt i sentrum, et kvartal fra Egertorget og Karl Johans gate. Adressen er Akersgaten 45, inngangen er fra Grensen. Se mer detaljert veibeskrivelse nederst.

BESTILLING

For å bestille, fyll ut skjemaet her på siden. Da får du raskest hjelp. Du kan også ringe oss på 21043600 (8-17). Spørsmål kan sendes til bestilling@foreldremegling.no.

Dere får enten tekstmelding eller brev i posten med møteinnkalling.

I forbindelse med ferier kan ventetiden være lenger enn det som er angitt øverst. Si fra dersom det haster.
HVA SKJER I MØTET?

Tema for meglingen er hvordan dere best mulig kan ta vare på felles barn fremover og hvordan dere kan samarbeide om dette. Dette er ment som hjelp til selvhjelp. Megleren bestemmer ikke noe for dere. Dere får hjelp til å få snakket sammen og å finne ut hva dere mener er viktig for barna og for dere selv. Dette er uformelt, og megleren har taushetsplikt. Megleren kan gi generelle råd og eksempler på gode løsninger, og kjenner til reglene som gjelder. Megleren kan hjelpe dere med å sette opp en skriftlig avtale om barna. Det er nesten alltid lurt å ha.

Typiske temaer:
  • Hverdagen - hvor er barnet på dagtid og om natten
  • Ferier og høytider - hvor er barnet
  • Samarbeidet mellom foreldrene
  • Hvem bestemmer over de større forholdene i hverdagen for barnet
  • Når dere har bestilt megling hos oss, får dere en mer detaljert liste over temaer det er vanlig å snakke om, og som dere kan se på før dere kommer
Det er fint om dere setter av et par timer til det første møtet, så ikke dere har det for travelt. Det er viktige ting dere snakker om.

Meglingen kan gå over ett møte eller flere møter etter hva som er behovet. Dere får uansett ­­­meglingsattest med dere fra det første møtet. Kun det første møtet er obligatorisk.

Når dere går fra det første møtet, får dere med dere meglingsattest.

Barna kan komme og snakke med megleren som del av meglingen, når de er nådd skolealder. Dette kan både barna og foreldrene ha stor nytte og glede av. Denne muligheten tas opp i det første møtet, når det passer.


VEIBESKRIVELSE

Kontoret er midt i sentrum, et kvartal fra Egertorget og Karl Johans gate. Adressen er Akersgaten 45. Dette er en trekantet bygning som har spissen opp mot krysset Grensen / Akersgaten. Inngangen er fra Grensen. Den ligger mellom Kaffebrenneriet og Plantasjen.

Fra Stortinget T-banestasjon kan du velge utgangen merket Grensen (ikke Lille Grensen), og da kommer du ut tvers over gaten for oss.

Flere trikkeruter stopper på Stortorvet. Derfra går du oppover Grensen på venstre side, over toppen av bakken der Akersgaten krysser Grensen, og så noen meter nedover igjen før du finner inngangen.

Det står Meglingssenteret på ringeknappen. Vi holder til i 6. etasje.


*

*

*
*
*
*

*